top of page

Blog 110. Razmrdajte vijuge uz pomoć aplikacijaMoždane vijuge treba svakodnevno vežbati. Budući da danas svaki student poseduje pametan telefon, možete instalirati jednu brojnih aplikacija i na taj način obaviti potreban trening. Izdvojili smo vam nekoliko zanimljivih besplatnih aplikacija.


Two Dots je interesantna mozgalica. Potrebno je spojiti dve ili više tačaka istih boja. Logika i promišljenost preuzimaju vaše misli.


Lumosity je zabavna aplikacija. Sastavljena je od programa vežbi za mozak koji su osmislili naučnici. Ima preko 25 kognitivnih igara, koje ćete teško prestati da igrate. Što ste bolji u igri, pred vama su teži nivoi.


DailyArt je aplikacija koja vam svakog dana pokazuje umetnička dela. Sadrži i lekcije o istoriji umetnosti. Dokazano je da promatranje umetničkih dela poboljšava kognitivne funkcije, ali i kritičko mišljenje.


Unblock Me Free zahteva veću koncentraciju tokom igranja. Suština je odblokirati crvenu pločicu i provući je prema izlazu. A za to je potrebno pomerati ostale pločice. Postoji mogućnost biranja Relax mode, koji služi za opuštanje i Challenge mode, koja je teža za igranje.


Four Letters je za sve koji vole da sastavljaju reči od ponuđenih slova. Treba da pronađete reč u određenom vremenu od zadatih slova, svaka pronađena reč vam produžava vreme. Morate pronaći kratke reči, kako joj i ime kaže, reč od četiri slova. Uz pomoć ove igrice, možete proveriti i znanje iz engleskog jezika, kao i naučiti nove reči.


Skočko mozgalice je aplikacija gde treba da pronađete kombinaciju uz pomoć šest simbola. Što manje pokušaja se iskoriste, više bodova se dobija.