top of page

Blog 110. Razmrdajte vijuge uz pomoć aplikacijaMoždane vijuge treba svakodnevno vežbati. Budući da danas svaki student poseduje pametan telefon, možete instalirati jednu brojnih aplikacija i na taj način obaviti potreban trening. Izdvojili smo vam nekoliko zanimljivih besplatnih aplikacija.


Two Dots je interesantna mozgalica. Potrebno je spojiti dve ili više tačaka istih boja. Logika i promišljenost preuzimaju vaše misli.


Lumosity je zabavna aplikacija. Sastavljena je od programa vežbi za mozak koji su osmislili naučnici. Ima preko 25 kognitivnih igara, koje ćete teško prestati da igrate. Što ste bolji u igri, pred vama su teži nivoi.


DailyArt je aplikacija koja vam svakog dana pokazuje umetnička dela. Sadrži i lekcije o istoriji umetnosti. Dokazano je da promatranje umetničkih dela poboljšava kognitivne funkcije, ali i kritičko mišljenje.


Unblock Me Free zahteva veću koncentraciju tokom igranja. Suština je odblokirati crvenu pločicu i provući je prema izlazu. A za to je potrebno pomerati ostale pločice. Postoji mogućnost biranja Relax mode, koji služi za opuštanje i Challenge mode, koja je teža za igranje.


Four Letters je za sve koji vole da sastavljaju reči od ponuđenih slova. Treba da pronađete reč u određenom vremenu od zadatih slova, svaka pronađena reč vam produžava vreme. Morate pronaći kratke reči, kako joj i ime kaže, reč od četiri slova. Uz pomoć ove igrice, možete proveriti i znanje iz engleskog jezika, kao i naučiti nove reči.


Skočko mozgalice je aplikacija gde treba da pronađete kombinaciju uz pomoć šest simbola. Što manje pokušaja se iskoriste, više bodova se dobija.


Osmosmerka je igra slova i reči. Potrebno je pronaći zadate reči u najkraćem vremenskom periodu, a rezultat zavisi od vaše brzine.


Red Remover je igra gde možete iskoristiti znanje iz fizike, tačnije zakon gravitacije. Potrebno je ukloniti crvene objekte klikom na njih, usput paziti da zeleni objekti ostanu na ekranu. Iako deluje da je laka igra, nije! Nivoi su sve teži i teži.


Speed Anatomy Quiz Free – u ovoj aplikaciji možete proveriti koliko stvarno znate o ljudskom telu, gde se nalaze pojedini organi i da proverite da li znate kako oni izgledaju. Ova aplikacija posebno može biti zanimljiva studentima medicine, jer može da služi za preispitivanje gradiva.


Ovo je samo mala lista aplikacija koje mogu da vam održavaju mozak u formi. Izaberite onu koja vam deluje najzanimljivije.IZVOR: www.iserbia.rs

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page