Blog 57. 5 prednosti rada u timuU jednoj organizaciji je važno da zaposleni funkcionišu kao tim. Svako od zaposlenih treba da uloži trud i da svoj doprinos kako bi timski rad doneo najbolje rezultate. Kada se efikasno radi u timu javlja se sinergija, što znači, sjedinjenje energija. To dovodi do toga da članovi tima ulažu maksimalan trud, dok se vreme obavljanja radnje smanjuje a efikasnost rezultata povećava.


Dobar timski rad postiže se dobrom komunikacijom, koordinacijom, komplementarnošću (ravnoteža između zadataka svakog od članova), konfidencijalnošću i kompromisom, što je poznato kao 5 „K“.


U današnje vreme, na razgovoru za posao, sposobnost rada u timu poslodavci visoko vrednuju tokom selekcije kandidata jer donosi mnoge koristi preduzeću. U nastavku ćemo predstaviti neke od prednosti timskog rada:1. Podstiče kreativnost i učenje

Kreativnost se povećava kada osobe zajedno rade u timu. Kiša ideja uskraćuje mesto egocentričnim mišljenjima i omogućava širenje kreativnosti zahvaljujući mišljenjima ostalih članova. Kombinovanje različitih tački gledišta članova tima doprinosi pronalaženju efikasnijih rešenja problema. Uostalom, rad u timu omogućava razmenu znanja i stimuliše individualno učenje u okviru grupe.