top of page

Blog 74. 5 saveta koji će vam pomoći da napredujete u karijeri

Pratite ove smernice i omogućite sebi blistavu budućnost kada je posao u pitanju.


Budite tačni Dolaženje koji minut ranije ili bar na vreme, može ostaviti samo pozitivan utisak o vama, jer to govori mnogo o tome koliko vam je posao važan i ostavlja utisak da znate da upravljate svojim vremenom.


Izgledajte dobro Nikad ne ostavljajte utisak kao da ste upravo izašli iz kreveta. Dogodiće se i to nekad, naravno, ali pokušajte da izbegavate takav scenario. Odvojite svako jutro dovoljno vremena za osvežavajuće tuširanje, odabir primerene odevne kombinacije i zdrav doručak. Tako ne samo da ćete ostaviti pozitivan utisak na druge, već će to i vama pomoći da se osećate kao da uvek imate kontrolu nad svim aspektima, čak i ako imate gomilu papira na stolu.


Preuzmite odgovornost Tu pre svega mislimo na neuspehe, jer ćete tako ostalima pokazati kako vam mogu verovati. S druge strane, prebacivanjem krivice na druge pokazaćete se u potpuno drugačijem svetlu.


Izbegavajte spletke Interakcija na radnom mestu itekako je poželjna, ali nikako ako izgleda kao epizoda Igre prestola - puna spletki i kalkulisanja. Tračarenje i žaljenje na druge ostavite za svoju mamu, prijateljice ili dragog, a u kancelariji se fokusirajte na posao. Više dobrog proizaći će iz napornog rada, nego iz manipulisanja.


Predstavite nove ideje Ako imate bilo kakve predloge, koji mogu da poboljšaju rad vašeg tima ili čitave kompanije, iznesite ih! Ponekad je potrebno i rizikovati, izaći iz svoje zone udobnosti i podstaći nešto novo. Time ćete pokazati da možete još više od onoga što trenutno radite, što je uvek dobro. I da, uvek dajte 100 posto od sebe, ma koliko neki zadatak bio jednostavan. Možda se to neće ceniti odmah, ali budite sigurni da kad-tad hoće. Samo budite strpljivi.IZVOR: www.story.rs

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page