top of page

Prijave još danas! - Besplatna škola web programiranja


ICT Hub u saradanji sa Udruženjem za promociju kreativnog razmišljanja „Mali kliker“ organizuje letnji kurs „Uvod u svet programiranja“.

Kurs „Uvod u svet programiranja“ namenjen je svim zaintresovanim srednjoškolcima, koji žele da ovladaju osnovnim veštinama web programiranja, bez obzira na njihov obrazovni profil. Polaznici će učiti programiranje dok prave web sajtove u programskom okruženju koje im omogućava da prave konkretne elemente web sajta i vide ih kako se menjaju u trenutku dok kucaju nove linije koda.

Sadržaj kursa „Uvod u svet programiranja“:

  • XML – Šta je to XML format i u kakvoj su vezi XML i HTML. Šta su to tagovi, a šta atributi.

  • HTML – osnovni tagovi i atributi: div, span, tabele, liste, slike i video, linkovi – navigacija kroz stranicu

  • Završetak HTML-a i početak CSS-a:

  • Kako se pristupa elementima iz html, osnovna svojstva, kodiranje u procentima

  • Nastavak CSS: naglasak na float svojstva i pozicioniranje elemenata

  • Kraj CSS-a i uvod u Javascript: Šta je to Javascript i osnovni pojmovi iz programiranja

  • Javascript funkcije

  • Jquery i animacije

„Uvod u svet programiranja“ biće realizovan u prostorijama Playground-a, u ulici Kralja Milana 10 (ulaz iz Kosovke devojke) i to u dva ciklusa, u periodu od 03.jula – 06. avgusta i od 07.avgusta do 10.septembra 2017. godine. Tokom letnjeg raspusta predavanja će se održavati utorkom i četvrtkom od 10h do 12h, a predavanja planirana za prvu nedelju septembra biće realizovana tokom vikenda, zbog početka školske godine. Broj mesta je ograničen na 10 učenika po ciklusu, a svi zainteresovani svoje mesto i učešće mogu da potvrde OVDE. Polaznici kursa neophodno je da poseduju svoj laptop računar. Prijave su otvorene do 28.06.2017. godine.

Letnju školu realizuje Udruženje građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub, u okviru projekta „Podsticaj mladih na tehnološko preduzetništvo“, a koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

tekst preuzet: PortalMladi

Comments


Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page