top of page

Blog 127. Značaj propratnog pisma


Propratno pismo koje šaljete zajedno sa poslovnom biografijom inicira kontakt sa osobom koja treba da vas zaposli. Potencijalni poslodavac koji dobija na stotine pisama i poslovnih biografija, a loše napisano propratno pismo stvara loš utisak i početnu odbojnost potencijalnog poslodavca prema Vama. Propratno pismo koje jasno i razumljivo prezentuje Vaš profil stvara pozitivan utisak – i „radi“ u Vašu korist da biste dobili ono što želite. S obzirom da, u suštini, reklamirate sebe, Vaša sposobnost da artikulišete i da na pravi način predstavite svoje kvalitete može napraviti ključan korak u pravcu dobijanja željenog radnog mesta.


Razmislite o svim koristima koje ćete imati ukoliko dobijete radno mesto za koje konkurišete. Zar sve to nije vredno vremena/novca koje ćete utrošiti za sastavljanje dobrog propratnog pisma, ako ono povećava Vaše šanse na konkursu? Mnogi posvećuju dosta vremena svojoj poslovnoj biografiji, ali jednostavno preskaču propratno pismo. Ne treba da dozvolite da vas eliminišu kao kandidata samo zbog prebrzo napisanog propratnog pisma, njegovog lošeg izgleda i gramatičkih grešaka – ili, na kraju, pisma koje loše predstavlja Vaše kvalitete.


Poslovna biografija bez propratnog ili motivacinog pisma nije potpuna. Bez propratnog pisma, stiče se utisak da šaljete svoju biografiju nasumice i mehanički. Takođe, korišćenje šablonskih propratnih pisama stvara isti utisak: masovno slanje istih propratnih pisama ne pokazuje Vaš poseban interes baš za tu određenu poziciju ili poslodavca. Propratno pismo je jedinstvena prilika da poslodavcu označite za koju poziciju konkurišete i zašto ste zainteresovani da radite baš za njega – znači, stvari koje se obično ne navode u poslovnoj biografiji.



IZVOR: www.cvprimeri.com

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page