top of page

Blog 117. Najinteresantniji edukativni kanali na jutjubuAko imate neko pitanje na koje mislite da ne postoji odgovor, razmislite opet, jer postoje brojni edukativni kanali koji vam mogu odgovoriti i na najneverovatnija pitanja koja vam padnu na pamet! Edukativni kanali na jutjubu služe gotovo isključivo da daju odgovore na otkačena pitanja, razvijajući time radoznalost i kritičko razmišljanje kod gledalaca.

Za početak, odvojite malo vremena kako biste odgledali par videa na SciShow kanalu i uveravam vas da nećete moći da se zaustavite!

Ovaj kanal predstavlja jedan od najboljih načina za prokrastrinaciju, naročito ako ste u fazi spremanja ispita za januarski ispitni rok, jer tada i najbeskorisnija informacija deluje fascinatno. Kada pustite jedan video, nećete odoleti da saznate još nešto novo, što niste znali pre pet minuta.

Međutim, ako vas zanima kako da napokon prestanete da prokrastinirate, pogledajte sledeći video a zatim potražite još neki video sa ovog kanala, jer vam se prvi pokazao kao veoma koristan i sada vas zanima kako da se oslobodite stresa ili možda kako da priuštite sebi kvalitetniji san i da napokon, sasvim odmorni i opušteni počnete da učite…od sutra.

Da li vam se nekad desi da otvorite jutjub kako biste slušali muziku, ali umesto toga provedete sate gledajući nešto potpuno beskorisno ali u isto vreme neverovatno zabavno?! Jedan od mojih omiljenih kanala je The School of Life, na kojem se svakodnevno obajvljuje kreativan sadržaj koji se često bavi egzistencijalnim temama. Na ovom kanalu možete pronaći savete kako da prebrodite teške situacije, postanete bolja osoba ili čak kako da promenite svet.

Jedan od kvalitetnijih i poznatijih kanala jeste i Watchmojo, na kojem se više puta dnevno objavljuju zanimljivi videi koji se bave najrazličitijim temama. Ukoliko ste tražili dobar način da ispunite vreme u pauzama od učenja, look no further!

U ovom videu ćete saznati odgovor na jednostavno pitanje “zašto da se prijavim baš na ovaj kanal”. Pored stvari koje su već navedene u videu, možete saznati zašto Njujork nazivaju “Velikom jabukom” ili “Da li je istina da samo dvoje ljudi znaju recept za Koka kolu“‘?

Jedan od sjajnih kanala ovog tipa je i Slate magazine kanal, na kojem možete pronaći videe koji objašnjavaju razne naučne činjenice, mnoge “kako da…”videe i još puno interesantnih stvari. U sledećem videu je objašnjena komercijalizacija Ničeovih dela u poznatim serijama i filmovima.

CrashCourse svakako zaslužuje da se nađe na listi edukativnih kanala, jer na ovom kanalu možete saznati pregršt informacija o svemu i svačemu, u sklopu videa koji obično traju oko desetak minuta.

I za kraj, neizostavni TED-ed kanal, koji, kao i ostali edukativni kanali može da odgovori na pitanja koja vam još nisu pala na pamet, pruži urnebesne informacije koje mogu delovatni neverovatno, iako su istinite!

Nemoguće je obuhvatiti sve kvalitetne edukativne kanale koji su dostupni na internetu, ali ovo je dobar početak. Ukoliko vas zanima da saznate više o tome kako funkcioniše svet oko vas, ljudsko telo ili vas interesuje nešto skroz drugačije, nastavite da istražujete!


IZVOR: www.portalmladi.com

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page