top of page

Blog 94. Zašto bi ipak trebalo da budete programer?Zarada, luksuz i uživanje koje će vam omogućiti posao u IT svetu zvuče primamljivo, ali to nisu razlozi zbog kojih bi posao u ovom sektoru bio idealan za vas.


Svima je poznato da je posao programera najbolje plaćen, međutim to nije jedina njegova prednost. Ipak, ukoliko se u budućnosti ne vidite u programerskoj stolici, možda to nije pravi posao za vas. Ovih 7 razloga pomoći će vam da se opredelite.


Slobodni ste da sami organizujete svoje vreme


Radno vreme od devet do pet oduzima veliki deo dana i ostavlja veoma malo vremena za opuštanje i uživanje. Ako vam ovakav način života ne odgovara pronaći ćete se u poslu programera, jer oni, kao frilenseri, mogu da sami organizuju svoj radni dan.


Radite manje sati, a više zarađujete


Uspešni programeri u organizaciji svog radnog dana ne moraju da brinu o tome da li rade tačno osam sati. Najvažnije je da posao bude obavljen. Plata ne zavisi od broja odrađenih sati, već od rezultata rada, tako da su slobodni programeri mnogo bolje plaćeni od svojih kolega.


Možete da odbijete posao koji vam se ne dopada


Za razliku od mnogih drugih profesija, programeri su u takvoj poziciji da mogu da biraju u kojim projektima žele da učestvuju i koje će poslove da prihvate.