top of page

Blog 79. Najčešće greške u prijavi za posao



- Prazan e-mail - Ako šaljete CV u attachmentu, nemojte ostavljati prazan naslov i telo mejla. Ovo izgleda kao da se niste ni potrudili da pozdravite osobu koja prima prijavu i da naznačite Vašu nameru. U telu mejla preporučljivo je da napišete propratno pismo. - CV u e-mailu - biografiju šaljite u prilogu - ne ispisujte je u okviru mejla.


- Smatrate da struktura i izgled CV-ja nisu od značaja - Ovo ne mora da bude presudni kvalitet za primanje ili odbijanje ali svakako pokazuje Vaš uloženi trud i profesionalizam, a i omogućuje poslodavcu da prvo uoči Vaše bitne kvalitete za posao. - Imate slovne i gramatičke greške u prijavi - Ovo svakako deluje neprofesionalno, neprecizno i neuredno, a to svakako nisu osobine po kojima želite da Vas poslodavac zapamti. - Konkurišete nakon isteka roka - Ovakvim postupkom već u startu odajete utisak osobe koja ne poštuje zadate rokove i ne poštuje vreme poslodavca. - Preseljenje radi posla - Ukoliko živite van mesta za koje je konkurs raspisan, naglasite da ste spremni na preseljenje, jer poslodavac u protivnom stiče utisak da ste greškom poslali prijavu.


Veliki deo ovih grešaka rezultat je neinformisanosti kandidata o načinu pisanja biografije i propratnog pisma, nemara ili ignorisanja bitnih pravila vezanih za način prijave na konkurs. Takođe, bitan uzrok je i činjenica da kandidati jedan isti CV sa propratnim pismom šalju na sve konkurse za posao, umesto da CV, a naročito propratno pismo, svaki put prilagode potrebama konkretnog konkursa. Nemojte da to bude i Vaša praksa - povećajte svoje šanse da budete pozvani na intervju!



IZVOR: www.poslovi.infostud.com

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page