top of page

Blog 34. Kako do posla kada poslodavac ne traži radnike

Najveći broj kandidata poslove traži i nalazi preko oglasa na portalima za zapošljavanje, u štampanim medijima ili na sajtovima samih poslodavaca, i to su neretko poslovi koji nisu njihov prvi izbor, ali konkurišu jer im je stalo da dođu o zaposlenja.

Kako do posla kada poslodavac ne traži radnike OMLADINSKA ZADRUGA BULEVAR STUDENTSKA ZADRUGA SAVETI ZAPOSLJENJE D

Međutim, ako ste se čvrsto „zagrejali“ za neku kompaniju i smatrate da bi vas samo posao u njoj ispunio do kraja, a pritom ona nema aktivnih oglasa za posao, onda možete da pokušate i sa malo drugačijim pristupom i „naterate“ željenog poslodavca možete doprineti njegovom poslovnom uspehu.

NAĐITE ADEKVATAN KONTAKT

E-mail adresa prave osobe koja je odgovorna za zapošljavanje je u ovom slučaju zlata vredna. Potrudite se, za početak, da dođete do nje.

ISTRAŽITE ŽELJENOG POSLODAVCA

„Skenirajte“ njegov veb sajt, popričajte za zaposlenima, pa čak i sa konkurencijom. Saznajte sve o njegovom poslovanju i nađite u svemu tome svoju ulogu.

PREDSTAVITE SE NA NAJBOLJI NAČIN

Potom sledi ono najvažnije, a to je da se dobro „prodate“, odnosno da pošaljete e-mail koji će poslodavca uveriti da mu ipak treba novi radnik. Osim formalnog predstavljanja, za koje možete iskoristiti elemente iz svog CV-ja, najvažnije je da poslodavcu naglasite koje vaše veštine mogu da pomognu razvoju njegove firme. Nađite problem u njegovom radu i predložite rešenje. Predložite novine za koje mislite da mu mogu koristiti. Budite kreativni. Dobra stvar je što u ovom slučaju nemate šta izgubiti, a možete dobiti jer će, ako ništa, vaša e-mail adresa i poruka ostati u arhivi poslodavca i, ako vas ne angažuje odmah, postoji realna šansa da će to uraditi kasnije.

IZVOR: poslovi@inostud.com

Pogledajte još saveta za zaposlenje OVDE.

Pogledajte aktuelnu ponudu poslova OVDE.

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page