top of page

Blog 25. Koje je boje Sunce?

Često se dešava situacija kada konkurišete za posao u određenoj kompaniji i pročitate samo najbitnije delove oglasa za posao kao što su opis posla i kompetencije koje su potrebne da kandidat poseduje da bi radio u određenoj kompaniji. Pogledajte priču jednog studenta zašto treba čitati od početka do kraja oglasa i između redova oglasa.

"Pronašao sam oglas za brend menadžera u jednoj velikoj kompaniji na našim prostorima. Kao što i često biva, uvek konkurišem na više oglasa na koje naiđem na internetu koji zadovoljavaju moje zahteve a naravno i ja njihove, i uvek sam skoncentrisan na ono što poslodavci traže i šta će se na poslu raditi, i u skladu sa tim sam poslao CV i motivaciono pismo. Isto je bitno da naglasim da sam bio i više nego kompetentan za ovaj posao, imao sam velike šanse da taj posao i dobijem. Sutradan stigao mi je mail da nisam prošao u naredni krug i da se zahvaljuju na mom interesovanju. Ja sam bio znatiželjan i odlučio sam da uzvratim mail, u kome sam postavio pitanje zašto sam odbijen i koji su razlozi kako bih na njima poradio. Stigao mi je odgovor da nisam položio prvi test, a to je bio da u motivacionom pismu odgovorim na pitanje: "Koje je boje Sunce?", pitanje je bilo postavljano na kraju oglasa, i ono je bilo ciljano postavljeno kako bi poslodavac uvideo zainteresovanost kandidata za posao, odnosno ko je pročitao oglas do kraja, ko obraća pažnju na detalje i ko površno gleda oglase i svoj CV šalje na veliki broj adresa. Tako sam izgubio šansu za fenomenalan posao, nepažnjom..."

Pouka ove istinite priče dragi omladinci je da uvek treba obratiti pažnju na ono što nam se naizgled čini nevažnim. Kao što se kaže, ne čitajte samo redove, nego i između redova, u slučaju ovog studenta dovoljno je bilo da pročita samo redove.

Pročitajte još saveta za zaposlenje OVDE.

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page