Blog 14. Najtraženije osobine pri zapošljavanju u 2016. godini

Velika većina nas je u nekom momentu morala da se aktivno upusti u potragu za stalnim zaposlenjem, da napiše svoj CV i počne da ga šalje na svaki konkurs gde vidi priliku da radi nešto iz svoje interesne sfere, i potom da odlazi na intervjue, testiranja i orijentacione kurseve ne bi li na kraju stekli željenu poziciju. U današnje vreme, potraga za poslom, nažalost, postala je svakodnevnica za preveliki deo populacije, što je pogotovo problem za mlade koji su tek završili školovanje, ali pored svoje edukacije nemaju prethodna radna iskustva koja bi mogli da upišu u svoj CV.

Ipak, ono što svakome može pomoći je uvid u to šta poslodavci najčešće očekuju i traže od potencijalnih budućih zaposlenih i kako naglasiti ili usavršavati te tražene osobine. Osvrnućemo se samo na ono što su neke univerzalne osobine, jednako očekivane kod svih kandidata nevezano za struku i tehničku spremnost.

1. Komunikativnost

Komunikativnost se sve češće navodi kao jedna od najbitnijih i najtraženijih osobina kod kandidata za posao, a istovremeno je poslodavci smatraju za osobinu koju vrlo malo prijavljenih poseduje u svom kompletnom obliku.

Ono što većina kandidata greši je da se pod komunikacijskim veštinama ne posmatra samo koliko hrabro, otvoreno i samouvereno nastupamo u svojim razgovorima. Vrlo je bitno da umemo da se izražavamo jasno i efikasno bez uticaja ličnih emocija ili stresa na razgovor, da brzo prilagodimo način izlaganja svojih misli i ideja sagovornicima, ali i da u razgovorima budemo aktivni slušaoci i umemo da prepoznamo ili zatražimo bitne informacije u pravom trenutku, da pozitivno prihvatamo kritike i lako postižemo kompromise. Sve to se odnosi kako na komunikaciju sa klijentima, tako i na rad u timu i komunikaciju sa drugim zaposlenima.

Takođe, u komunikativnost spada i komunikacija u pisanoj formi. Umešnost pisanja mejlova, formulara, poslovnih pisama, kao pravljenje efikasnih i konkretnih prezentacija i poslovnih dokumenata sa jasnim i preciznim prikazom podataka, ukoliko to situacija zahteva.

U slučaju da se posluje na međunarodnom nivou, sve te veštine komunikacije se odnose i na razumevanje i veštinu upotrebe stranih jezika koji se koriste.

Ove veštine se kroz dobro napisan CV, propratno pismo i intervjue mogu u dobroj meri prezentovati poslodavcu, a mogu se razvijati uz pomoć vežbanja intervjua sa nekim prijateljem, kurseva iz komunikacije i pisanja, ili posećivanjem tematski srodnih dešavanja kada su dostupna i povezivanjem sa ljudima na tim dešavanjima.

2. Sposobnost prilagođavanja i samostalnog donošenja odluka