top of page

Blog 8. Saveti za intervju


Istražite informacije o kompaniji pre nego što odete na razgovor.

Uvek istražite informacije o kompaniji u koju idete na razgovor. Pregledajte sajt firme koji obično pruža osnovne informacije o firmi I njenim ciljevima za budućnost. Poslodavci mogu utvrditi iz samog razgovora da li ste se pripremili za interviju.

Prikladno se obucite za interviju

Uvek se trudite da se obučete poslovno. Svaka kompanija ima različitu “kulturu“ i okruzenje. Kako bi se uklopili, neophodno je da se obučete prikladno za dato okruženje. Ako ste u nedoumici šta da obučete, grešku ćete izbeći oblačenjem poslovne odeće. Ne zanemarite ni adekvatnu ličnu higijenu.

Dodjite na interviju 10-15 minuta ranije

Ovo vam omogućava vreme da se prijavite na recepciji kod poslodavca. Takodje vam je potrebno vreme da se parkirate i pronadjete kancelariju gde idete na razgovor.

Budite ljubazni i profesionalni

Postoji mogućnost da čak i recepcionar na ulazu ima uticaj pri selekciji novozaposlenih. Interviju počinje kada udjete u prostorije kompanije.

Ponesite najnoviju radnu biografiju na razgovor

To ostavlja dobar utisak kod poslodavca jer ukazuje na to da ste se dobro pripremili za interviju i pomoćiće vam pri Vašem predstavljanju drugim menadžerima ili vlasnicima.

Budite sigurni u svoje vestine

Poslodavac Vas neće uputiti na odredjeno radno mesto ukoliko niste kvalifikovani za isto. Budite sigurni u svoje veštine- ali nikada se nemojte precenjivati, Vaše veštine će se na kraju pokazati kroz rad.

Kada postavljate pitanja

Postavljajte pitanja vezana za firmu, za poslove firme a ne za lična iskustva osobe koja Vas intervjua.

Postavljanje pitanja na kraju intervijua

Usmerite Vaša pitanja na mogućnost napredovanja u firmi i trajnost Vašeg angažovanja. Neka poslodavac ima osećaj da želite dugotrajnu karijeru u datoj firmi.

Ukoliko želite posao, recite to poslodavcu na kraju intervijua

Ostavićete jači utisak ako to kažete poslodavcu lično, a ne kroz pismenu biografiju. Dajte poslodavcu do znanja da ste zainteresovani da iskoristite šansu pitanjem „Šta je sledeći korak?“.

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page