top of page

Blog 4. Saveti za pisanje CV biografije


Saveti za pisanje CV biografije - Omladinska i studentska zadruga BULEVAR, Beograd

Većina ljudi ne zna da za poziciju za koju se postavi oglas na internetu, kompanija primi I preko 300 prijava. Taj broj ne uključuje biografije koje kompanije primaju svakodnevno tokom nedelje. To znači veliku konkurenciju. Doći do vrata kompanije koja zapošljava radnike, danas je veliki izazov.

Pored dizajna, postoje I odredjena pravila pisanja biografije, koja treba da generišu pažnju poslodavca. Ovo nisu jedina pravila ali ona su dovoljno opšta da biste bili sigurni da ste na pravom putu.

Prezentacija:

Pažljivo proverite Vašu biografiju kako biste se osigurali da nije napravljena neka greška. Nikako ne smete imati greške u kucanju ili gramatičke greške. Odštampajte Vašu biografiju na kvalitetnom papiru.

Fokus:

Dok su objektivne izjave obično nepotrebne (ili su suviše nejasne ili ograničavajuće), važno je da Vaš rezime održi fokus. Ovo se moze uraditi skraćenim izjavama, koncentrisanjem na relevantna iskustva, veštine I dostignuća koja se odnose na oblast za koju konkurišete.

Iskustvo:

Dajte Vašem spisku radnog iskustva viši nivo, dodavanjem opisa dužnosti. Na primer, ako je jedna od Vaših iskustva “korisnički servis”, opišite koja su Vaša konkretna zaduženja vezana za pružanje pojedinih usluga potrosaču.

Informacije:

Ograničite svoje podatke pre svega na profesionalnu oblast. Nemojte uključivati lične informacije (starost, bračno stanje, pol) I ne pominjite zašto ste napustili svoje prethodne položaje. Poslodavce ne interesuje da li ste napustili prethodni posao ili je firma ugašena. Takodje nikako ne pominjite informacije o plati u biografiji.