top of page

Blog 97. STUDENTSKI POSLOVI – najbolji put do džeparcaŠta ste želeli da budete kad porastete? Da li ste odustali od tih ideja i krenuli skroz drugim putem? Većina nas jeste. Uglavnom zato što smo porasli, promenili stavove i želje, otkrili nova zanimanja.


Dobra stvar je da tokom studija još uvek ništa nije konačno, jer kao student možete da se okušate u raznovrsnim poslovnim poduhvatima i izazovima. Nekima se možda ukaže i prilika da se oprobaju u poslu o kojem su kao deca maštali.


Ovakvi angažmani pomoći će vam da prepoznate kakva vrsta posla vam odgovara. Da li je to kancelarijski posao ili rad na terenu, da li ste timski igrač ili individualac, da li ste lider, organizator, kreativac ili možda zabavljač.


Studentski poslovi omogućiće vam da sami zaradite džeparac i tako napravite važan korak ka osamostaljivanju, ne čekajući na novčanu pomoć od roditelja. Pored ostvarivanja finansijske dobiti, ovakvi poslovi pomoći će vam da steknete nova znanja i veštine, otkrijete nove talente, i pre svega, proširite svoje vidike. Ostvarićete i nova poznanstva, a možda sklopiti i poneko prijateljstvo. Jedna od prednosti studentskih poslova je i ta što radno vreme može podrazumevati svega nekoliko sati, te vam ostaje dovoljno vremena i za učenje i za druženje.


Najčešći omladinski poslovi koje možete naći u ponudi su: rad u kafiću, prodavnici ili butiku, anketiranje na terenu ili telefonskim putem, poslovi administratora, tajnog kupca, hostese, saradnika u prodaji, promovisanja, aranžiranja ili deklarisanja robe. Možete raditi i kao statista u seriji ili reklami i tako na kratko osetiti čari glumačkog poziva. Ukoliko volite decu, sigurno će vam se dopasti poslovi poput čuvanja mališana ili njihovog animiranja u igraonicama.


Uglavnom se plaća radni sat, čija vrednost varira od 119 do 250 dinara. Povremeno možete naići i na ponude za radna mesta sa fiksnom platom, koja u proseku iznosi 23.000 dinara mesečno.


Dobra strana studentskih poslova je i ta što ćete na taj način steći praksu, naučiti pravila po kojima se igra u poslovnom svetu. Možda ostvarite i neki koristan poslovni kontakt koji vam može biti od pomoći nakon diplomiranja. Vaš CV obogaćen radnim iskustvom izgledaće bolje, profesionalnije i primamljivije poslodavcima.


Sajtovi omladinskih i studentskih zadruga nude raznovrsne studentske poslove.


Savetujemo vam da pratite i sajtove firmi u kojima biste voleli da radite. Napravite plan, sagledajte koliko vremena imate i koji su vam ciljevi. Kontaktirajte kompanije i obavestite ih da tražite posao. Možda vam se sreća osmehne, možda im baš treba neko poput vas.
IZVOR: www.portalmladi.com

Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page