top of page

Blog 66. I dalje ste bez zaposlenja – vreme je da promenite pristupEvo nekoliko osnovnih saveta šta biste mogli da uradite kako biste sebi povećali šanse za novi posao:Kvalitet umesto kvantiteta


Ako ste do sada konkurisali na veliki broj oglasa, od čistačice do direktora, i niste imali rezultate, onda je neophodno da razmislite o promeni pristupa. Za početak, dobro razmislite o svojim kvalitetima, odnosno o onome što vi imate da ponudite poslodavcu, stavite sve vase vrline i mane “na papir”, pa potom suzite broj kompanija i oglasa koji vam odgovaraju i konkurišite. Sva istraživanja pokazuju da ozbiljniji poslodavci retko zapošljavaju one koji konkurišu na preveliki broj oglasa, već se po pravilu fokusiraju na one koji se javljaju na oglase čije uslove zaista ispunjavaju.Ne bacajte brojeve telefona bivših kolega


Ako već imate radnog iskustva, od velike pomoći u traženju posla mogu biti kontakti sa kolegama sa ranijih poslova, naravno pod uslovom da niste tako napustili prethodnu firmu da su vam tamo sva vrata zatvorena. Kontaktirajte kolege sa kojima ste uspešno sarađivali i obavestite ih da ste u potrazi za poslom. Ako vam ne mogu direktno pomoći, mogu vas povezati sa ljudima koji mogu.

Osvežite propratno pismo

Radna biografija jeste najvažniji dokument koji poslodavca opskrbljuje neophodnim informacijama o vama, ali velika pažnja se posvećuje u propratnim pismima, pa je važno da i ono poseduje kvalitet koji vam može pomoći u nalaženju posla. Najvažnije je da u njemu ne ponavljate ono što imate u biografiju, već da pokažete da znate gde dolazite i da imate kvalitete koji mogu doprineti uspehu poslodavca.

Učite iz sopstvenih grešaka

Poslovica “Ko radi taj i greši” nije samo fraza i potvrđena je u praksi u velikom broju slučajeva. Zato napravite spisak vaših poslovnih grešaka iz prošlosti, otkrijte njihove uzroke i razmislite šta biste uradili kada biste dobili novu priliku.

IZVOR: www.poslovi.infostud.com


Oglas za posao

Prijava za posao

Očekuj naš poziv uskoro.

Hvala na prijavi. Očekujte uskoro naš poziv.

Prijava za posao
bottom of page